Karsprængninger i ansigtet

Denne behandling udføres kun af vores sygeplejerske Trine Mau. Som er registreret hos sundhedsstyrelsen.

HVORDAN FOREGÅR EN BEHANDLING MED ELLIPSE?

Ellipse behandlingen er skånsom og foregår ved brug af lys. Lysstrålen føres frem til huden via et ca. 1 x 5 cm glaskrystal. Krystallet placeres på huden i en kold og klar gel. Lyset virker kun på bestemte naturlige pigmenter (melanin) som findes i pigmentpletter og solskadet hud og hæmoglobin, som er farvestoffet i blodkarrene.

KARSPRÆNGNINGER – HVAD KAN FJERNES?

Godartede røde forandringer i huden som skyldes karudvidelse, fx couperose. Behandlingen er effektiv, og man vil allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af karsprængningerne. Mængden og typen af karsprængninger er afgørende for, hvor mange behandlinger man skal have for få et tilfredstillende resultat, regn med ca. 1-4 behandlinger med 1-2 måneders interval.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Mørke pigmentpletter kan fjernes over alt på kroppen, hvorimod rødmen i huden, tydelige porer og karsprængning kun kan fjernes i ansigtet.

For at opnå det fulde udbytte af en ellipsebehandling skal man undgå sol 4 uger før behandling og 3 måneder efter behandling, hvis det ikke følges, kan hyper- eller hypopigmentering opstå i det behandlede område.
Gør behandlingen ondt? Lysimpulserne mærkes som varme prik i huden. Derefter kan man føle en varm fornemmelse i huden. Den vil aftage et par timer efter behandlingen.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen i gennem.


Behandling af karsprængninger på ben

MIKRO-SCLEROSERING

Efter ny bekendtgørelse fra sundhedsstyrelsen, er det ikke længere tilladt for Ellipse behandlere som Unique Ellipse at udføre mikro-sklerosering ude på klinikkerne. Men vi kan i stedet henvise til vores samarbejdspartner på Aros Privat hospital. Her kan du få en tid til en konsultation ved Speciallæge Ole Momsen, evt. med henblik på videre behandling hos sygeplejerske Trine Mau.

BEHANDLING AF KARSPRÆNGNINGER PÅ BEN

Årsager til karsprængninger på benene:
Udviklingen af karudvidelser på benene er i mange tilfælde arveligt betinget.
Hormonelle påvirkninger f.eks. i forbindelse med graviditet, alder eller brug af p-piller kan også være nogle af årsagerne til overfladiske karsprængninger på benene.

HVAD ER MIKRO-SCLEROSERING?

Mikro-sklerosering er en teknik, som benyttes til injektion af blå og røde karsprængninger. Metoden benyttes især på benene, hvor karsprængningerne kan være svære at behandle med laser eller pulserende højenergilys. I visse tilfælde kan Mikro-sklerosering med fordel kombineres med højenergilys.

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen kan der ses hævelse og blå mærker, kartegningerne
i det behandlede område kan se værre ud i den første tid. En kompressionsstrømpe
der dækker fod, underben og lår bør benyttes den første uge efter behandlingen.
Sol og solarium skal undgås den første måneds tid, for at mindske risikoen for misfarvninger.

Bivirkninger til behandlingen Som bivirkning til injektionerne kan der ses en mørkfarvning omkring de behandlede kar, hvilket dog normalt forsvinder med tiden. Nydannelse af helt små kar. Sjældent opstår der små sår, der kan føre til ardannelse.
Allergiske reaktioner er yderst sjældne.

HVORDAN VIRKER MIKRO-SCLEROSERING?

Via en meget tynd kanyle indsprøjtes en væske
direkte i karsprængningen. Væsken virker irriterende på karvæggen, hvorefter karret klapper sammen, blegner og forsvinder i løbet af dage til uger. Den endelige effekt ses først efter op til 1 måned.

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN?

Mængden og typen af karsprængninger er afgørende
for hvor mange behandlinger der skal til, for at opnå et tilfredsstillende resultat. Efter 1-4 behandlinger ses normalt en reduktion af karrene på 50-80%. De behandlede kar kommer sjældent igen, men nye kan opstå.

GØR DET ONDT?

Ved injektionerne bruges en meget fi n, tynd nål som vil føles som små
stik. Det kan ikke sammenlignes med normale injektioner eller blodprøvetagning. En behandling varer 20-30 minutter hvor der vil blive givet et større antal injektioner.

Inden første behandling Ved en forundersøgelse vurderes det af en speciallæge om yderligere specialundersøgelser tilrådes ved mistanke om åreknuder. Disse bør nemlig behandles først for at få det bedste resultat ved mikroskleroseringen. Dit specifikke behandlingsbehov vurderes og forløbet bliver gennemgået grundigt.

HVEM BØR IKKE BEHANDLES MED MIKROSKLEROSERING?

  • Personer der tidligere har haft blodpropper i ben eller lunger
  • Personer der er i blodfortyndende behandling
  • Personer der er blevet opereret for åreknuder inden for de sidste 3 måneder
  • Personer med sukkersyge

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem.

Du har ret til selvforkælelse

Book en tid

6142 7600
info@klinik-cavi.dk
CVR. 35840877

Klinik Cavi
Søndergade 29 
6000 Kolding